wie is Dolly? Dolly Daily media en meer

We are family
Het is inmiddels een traditie te noemen. Ook voor de Canal Parade 2017 heb ik speciaal een lied gemaakt dat ik, in gezelschap van 80 Dolly look-a-likes, op 5 augustus LIVE zal vertolken op de boot van Dolly Bellefleur & Friends. Het zijn vrienden, stellen en gezinnen van diverse culturen, genders en leeftijden. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot gay koppels die door mij in de echt verbonden zijn. Met 'This is my Pride' als thema stelt de organisatie dit jaar de Amsterdamse LHBTI-community en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen centraal. De boodschap van dit lied sluit daarbij perfect aan! Je kunt het hieronder beluisteren.

Productie: Arjan Timmermans
Backing vocals: Debby Keuken en Linda Briganti


Those were the gays
Vandaag is het 24 jaar geleden dat Wim Hogenkamp overleed. Deze zanger, cabaretier en tekstschrijver (hij was bijvoorbeeld de auteur van 'De Mallemolen') schitterde in tal van programma’s. In 1978 won hij de Louis Davidsprijs en het jaar erop kreeg hij een Edison voor zijn elpee ‘Heel gewoon’, waarop onder andere een nummer over transseksualiteit was te horen. Hogenkamp was de drijvende kracht achter het Amsterdamse theaterrestaurant de Suikerhof. Op 5 februari 1989 werd hij doodgeschoten in zijn woning in Amsterdam. De moord is nooit opgelost.
In 2009 maakte ik voor MVS een serie radioportretten getiteld 'Those were the gays'. Op 5 februari, zijn twintigste sterfdag, stond Wim Hogenkamp centraal. In de uitzending, waaraan o.a. Heddy Lester en Marc Didden meewerkten, zong ik een nummer van Hogenkamp getiteld 'Klootzakken'.


Dolly's troetelschijf
Speciaal voor Gay Pride 2011 heb ik het liedje 'Que Sera Sera' hertaald. Mijn versie heet 'Ik ben gay oké' en je kunt hem hieronder beluisteren.


contact