wie is Dolly?

Made in Dolland

aflevering 30 - 25 november 2011
Ik heb mijn schoener gezet. Laat die pakjesboot maar binnenvaren!

Dolland030
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 29 - 12 november 2011
Het is de laatste maanden, op zijn zachtst uitgedrukt, nogal hectisch geweest in Huize Bellefleur. Hierdoor is bijvoorbeeld de tweewekelijkse strip Made in Dolland onregelmatig verschenen. Dat wil niet zeggen dat Wilbert van der Steen en ik hebben stilgezeten. Voor het Simon Lévelt Magazine (editie herfst/winter 2011) maakten wij bijvoorbeeld deze speciale aflevering. Deze heeft als onderwerp de Simon Levelt Varietea Show. De opening van het theeseizoen waar de Royal First Flush (eerste pluk van Darjeeling) feestelijk wordt gepresenteerd. Over twee weken pakken Wilbert en ik de Dollandse draad weer op.

Dolland029
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 28 - 21 oktober 2011
Alleen uit (digi)leed wordt Kunst geboren?! Deze aflevering van Made in Dolland wil ik opdragen aan alle slachtoffers van Facebook Bureau of Investigation. Of het nou gaat om de topvrouwen die vielen (en nog zullen vallen vrees ik) in de War on Drags of kunstenaars die worden geschorst omdat ze de puriteinse regels van Facebook geschonden zouden hebben.
Voor meer info verwijs ik graag naar twee columns (hier en hier) van Karin Spaink. Zoals gewoonlijk slaat zij de spijker perfect op de kop en laat zien hoe belangrijk het recht op pseudonimiteit op internet is!

UPDATE 23-10-2011: twee dagen later is mijn profiel door Facebook Bureau of Investigation opgeheven. Alles wordt in het werk gesteld om mijn sporen te wissen. Teksten, commentaren en reacties etc. die ik op mijn eigen prikbord of bij anderen heb geplaatst worden weggepoetst. Zelfs mijn man moet eraan geloven. Ik ben als zijn partner geschrapt! Nou ja zeg hoe durven ze? Hoe halen ze het in hun hoofd?

Mijn fabulous vriendin Bliss Laveau is een actie gestart om een stem van protest te laten horen tegen de War on Drags op Facebook en mij een hart onder de riem te steken. Merci cherie dat je je nek hebt durven uit te steken. Niet zonder gevolgen vrees ik? Ik kan je niet meer vinden op Facebook?

Dolland028
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 27 - 2 oktober 2011
Vandaag is het zestig jaar geleden dat de Nederlandse televisie begon. De eerste uitzending vanuit Bussum op 2 oktober 1951 trok tienduizend kijkers, op nog geen vijfhonderd Philipstoestellen, merendeel in winkeletalages. Ter gelegenheid van deze zestigste verjaardag verscheen MR. TV van Bert van der Veer. Voor dit boek maakten Wilbert van der Steen en ik deze speciale aflevering van Made in Dolland.

Dolland027
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 26 - 23 september 2011
Politiek in ons kikkerlandje kinderspel en kinderlijk eenvoudig? Et voilá aflevering 26 van de tweewekelijkse strip Made in Dolland. Een bijzonder inspirerend een-tweetje tussen Wilbert van der Steen et moi.
In opdracht maken wij ook speciale afleveringen van Made in Dolland. Informeer eens naar de vele mogelijkheden. Vragen staat vrij! Stuur een mailtje naar dolly[at]dollybellefleur.nl.

Dolland026
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 25 - 9 september 2011
Op 12 september verschijnt bij uitgeverij Marmer het boek MR. TV - Over leven in TV-land van Bert van der Veer. In dit boek, uitgegeven t.g.v. de zestigste verjaardag van televisie in Nederland, zijn ook strips en cartoons opgenomen. Waaronder een vijfluik van Wilbert van der Steen et moi. Zie hier een voorproefje.

Dolland025
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 24 - 26 augustus 2011
De Dollandse vlag gaat in top
't Is weer voorbij die mooie zomerstop

Et voilá aflevering 24 van Made in Dolland: een nieuwe spruit van Bernard de Schavuit meldt zich bij het koninklijk paleis.
Wordt vervolgd!

Dolland024
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 23 - 5 augustus 2011
Om te vieren dat de strip Made in Dolland een jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd verschijnt aflevering 23 in twee delen. Ik heb Wilbert van der Steen gevraagd om de liedtekst van mijn nieuwe single Ik ben gay oké te verstrippen. Isn't Wilbert Wonderful?
Je kunt Ik ben gay oké hier downloaden. Kun je nog zingen? Zing dan mee!

Dolland023A
Klik op de strip voor grotere versie

Dolland023B


aflevering 22 - 24 juni 2011
Naar kunstenaarschap zo'n mateloos verlangen!

Dolland022
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 21 - 10 juni 2011

Dolland021
Klik op de strip voor grotere versie


Dolly Daily media en meer contact