wie is Dolly?

Op zoek naar een bijzondere presentatrice, dagvoorzitter, entertainer, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand?
Haal Dolly Bellefleur in huis. Ze is van alle markten thuis!

Specialiteit: het schrijven van een (lied)tekst voor een bijzondere gelegenheid.

Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de LHBT+ beweging vraagt Dolly al 30 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje, mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen en werd in 2020 de Bob Angelo Penning aan Dolly uitgereikt: www.coc.nl/algemeen/coc-prijs-voor-dolly-bellefleur-en-anne-krul

Begonnen op de biljarttafel van een plaatselijk café, ontpopte het eigengereide zusje van Barbie zich tot een voortvarende vrouw die met haar optredens in één klap afrekent met het aloude travestie-cabaret. Dolly Bellefleur staat voor kwaliteit. Geen playback, maar eigen zang. Geen parodie op vrouwelijke vedettes, maar een eigen stijl.
In de woorden van Bellefleur: “Ik ben een beauty with brains.


De pers:

“Bellefleur is geestig, intelligent, brutaal en charmant. Ze heeft een goede stem, goede teksten en mooie benen onder kokette jurkjes. Eindelijk een travestie-show die niet ruikt naar mottenballen en opgedroogd sperma.”
De Volkskrant, Hein Janssen

“Dolly Bellefleur laat zich misschien het beste omschrijven als de verfijnde nicht van Margreet Dolman; ook zo’n alter ego die ver boven de schuifdeurenhumor van de doorsnee-travestiet staat.”
Algemeen Dagblad, Nico Hemelaar

Dolly Daily media en meer contact