wie is Dolly?

Made in Dolland

speciale aflevering 52 - 29 juni 2018
Surprise surprise! Ik wist Wilbert van der Steen, waarmee ik in het verleden zo heerlijk heb samengewerkt, te verleiden om voor de naderende Pride Amsterdam een speciale aflevering te maken van de webcomic 'Made in Dolland'. Het Pride-thema dit jaar is HEROES. Geïnspireerd op dit thema schreef ik het lied WE'VE GOT THE POWER. Ik heb Wilbert gevraagd om enkele regels uit dit strijdlied, dat ik tijdens de Canal Parade op de boot van Dolly Bellefleur & Friends zal zingen, te verbeelden in een cartoon. Kijk Superman en Batman eens smoorverliefd voor het altaar staan! Laat liefde regeren!
De financiering van onze boot is trouwens nog niet helemaal rond. Dus mocht je nog iets kunnen missen? Elke 10 euro die je overmaakt naar NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v. Stichting Bellefleur is een lot waarmee je kans maakt op een huisconcert van Dolly Bellefleur!


Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 51 - 9 januari 2015
Ik droomde vannacht dat deze drie heren als dikke vriendinnen de stad en vele winkels in Parijs onveilig maakten. In de goede zin van het woord. Benieuwd naar mijn inspiratiebron? Zie: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/dolly-bellefleur-is-charlie-laat-liefde-regeren/


Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 50 - 17 oktober 2014
Om al dat oververhitte debatteren een tikkeltje te relativeren deze make-over van Zwarte Piet tot Sweet Piet. In het Engels heet deze dan Sweet Pete. Ik zie Candy Girls & Candy Boys voor me die zijn om op te vreten. Ze huppelen rond in kostuums geïnspireerd op allerlei zoete lekkernijen. In mijn ontwerp (getekend door Wilbert van der Steen) zijn dat bijvoorbeeld spekjes, engelse drop, ijs en, oh la la als dat maar niet in het verkeerde keelgat schiet?, een zalig gebakje waarvan ik de naam niet hardop durf te zeggen. Want hoe je Piet ook transformeert het valt vast en zeker bij iemand verkeerd. Zo zullen er n.a.v. Sweet Piet zeker dames en heren ageren dat al dat snoepgoed slecht is voor kinderen. Om die kritiek enigszins voor te zijn heeft de IJsPiet geen roe maar tandenborstel in de hand!


Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 49 - 2 januari 2014


Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 48 - 1 juni 2013
Ter gelegenheid van het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Haarlem heb ik op verzoek van de Haarlemse burgemeester een Haarlems Koningslied geschreven. Vanaf het bordes van de Hoofdwacht zal ik de Koning en Koningin op 14 juni 2013 om klokslag 16.45 uur een serenade brengen. In deze koninklijke aflevering van Made in Dolland krijg je alvast een voorproefje!
Voor de tekst klik je hier.

Haarlems Koningslied
Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 47 - 18 mei 2013
De laatste keer dat we het Eurovisie Songfestival wonnen was met het vrolijke 'niemendalletje' Dinge-Dong. Nu met godallemachtig prachtig 'tranendalletje' Sad Singalong Song Birds? Ik weet niet hoe het met jullie gaat? Maar ik zie ze al dagen vliegen! Ik wist vanmiddag Wilbert van der Steen te verleiden een tekening uit ons koninklijk huisarchief te bewerken! Birds falling down...

Birds falling down
Klik op de strip voor grote versie


speciale aflevering 46 - 31 maart 2013
Enkele regels uit de Poetin Protestsong (die ik o.a. op 8 april zal zingen op het Oosterdok) inspireerden Wilbert van der Steen en mij tot het maken van deze speciale aflevering van de webcomic Made in Dolland.
Benieuwd naar de volledige liedtekst? Klik hier.

Poetin in mijn dromen
Klik op de strip voor grote versie


aflevering 45 - 23 december 2012
Surprise surprise! Een kadootje voor onder de kerstboom! Ook dit jaar het traditionele Haaroverzicht! Laat liefde regeren in 2013!

Dolland044
Klik op de strip voor grote versie


aflevering 44 - 27 juli 2012
Op 30 juli 2010 verscheen de allereerste aflevering van Made in Dolland. Twee jaar later valt het doek helaas! Wilbert van der Steen wil zich volledig gaan richten op projecten en initiatieven, zoals het Sprookjesteam, die zijn aandacht vragen.
Kortom je kijkt nu naar de allerlaatste aflevering van Made in Dolland. Althans die is getekend door maestro van der Steen. Wie weet neemt binnenkort iemand anders het stokje wat heet potlood over? Maar dat zal wel even duren. OMG wat zal ik de een-tweetjes met Wilbert vreselijk missen.

Dolland044
Klik op de strip voor grote versie


aflevering 43 - 6 juli 2012

Dolland043
Klik op de strip voor grote versie


aflevering 42 - 22 juni 2012
Ik kon mijn oren niet geloven toen ik onlangs iemand op een feestje hoorde zeggen dat ze naar een netwerkbegrafenis was geweest. Over lijken gaat men om carrière te maken?! Om je dood te lachen?

Dolland042
Klik op de strip voor grote versie


Dolland041
Klik op de strip voor grote versie


Dolly Daily media en meer contact